23-01-2019

1.dag:

3.e besøgte Statens Museum for kunst, hvor de fik stiftet bekendskab med flere epoker i maleriets udvikling. Desuden var de på det Kgl. Teater, for at se den anmelderroste opsætning af “Amadeus”. Stor oplevelse!!

2.dag:

3.e tilbragte hele dagen fra 9.00 til 15.30 på Zoologisk Museums Laboratorium, hvor eleverne arbejdede med en forholdsvis ny teknik til at undersøge Miljø-DNA . Teknikken anvendes bl.a. til at bestemme dyrelivet i en sø ud fra en vandprøve, hvor DNA-rester er nok til at kunne afsløre hvilke dyr der har været i søen inden for de sidste 2-4 uger. Eleverne deltog i et forskningsprojekt, hvor deres resultater vil blive brugt til at studere padder og salamandres udbredelse og tilpasning til livet i forskellige søtyper. Eleverne lavede et meget flot stykke arbejde og øvelsen var meget fint tilrettelagt.

3. dag:

3.e besøgte fra morgenstunden Kristeligt Dagblad, hvor journalistpraktikant Elisabeth Yskes fortalte om, hvordan det er at arbejde som ung journalistelev på denne avis. Eleverne deltog fint i den samtale med EY og fik et spændende indblik i et arbejde som ikke mange kendte til. Over middag var klassen på besøg på DanStem, der er Danmarks Nationale Stamcellecenter. Centret er i verdensklasse indenfor en række områder af stamcelleforskningen. Først fik eleverne et meget spændende oplæg omkring arbejdet inden for neurodegenerative sygdomme, hvor en forsker med en fortid i Horsens arbejdede med Parkinsons Sygdom.
Efter dette oplæg fik eleverne mulighed for at besøge 3 forskellige laboratorier og se hvordan man arbejder.
Meget veltilrettelagt besøg, der specielt var lavet til denne klasse.

 

 

Skriv kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort.*