Hvis du har et gear mere

– så er ATU en mulighed for at udvikle dit talent.

Fra venstre mod højre: Anders Ørnsvig, Asta-Marie Hald, Vincent Hede og Andreas Studsgaard til diplomoverrækkelse

Akademiet for talentfulde unge

Horsens Gymnasium vil gerne pege retninger ud for vores elever.

Nogle har en nysgerrighed, der rækker endnu længere end dagligdagens mange udfordringer. I to år har Anders Ørnsvig, Asta-Marie Hald, Vincent Hede og Andreas Studsgaard deltaget på Akademiet for talentfulde Unge, der har base på Viby Gymnasium i Aarhus.De fire har netop afsluttet deres talentforløb ved en stor diplomoverrækkelse. På ATU har de ca. en gang om måneden været sammen med gymnasieelever fra hele regionen. Der var deltagere fra Silkeborg i vest, – Randers i nord, og altså her fra områdets sydlige ende: Horsens Gymnasium.

199 elever blev udvalgt midt i 1.g.  De fire af vores dygtige elever skrev deres ansøgning for to år siden – og kom gennem nåleøjet. Siden har de oplevet skarp undervisning i økonomi, juraens forskellige perspektiver, lyttet til foredrag om klimaforandringernes konsekvenser , besøgt virksomheder, løst gåder, været på sommercamp sammen og deltaget i rollespil om ……….ALT MULIGT.

ATU kan betragtes som et parallelforløb til to år midt i gymnasietiden.

Og ude i klasserne sidder nogle  meget spændte ansøgere fra 1.g.  Om ganske kort tid får de at vide, om de er optaget og skal begynde her til foråret.