Hvis du har et gear mere

– så er ATU en mulighed for at udvikle dit talent.

Fra venstre mod højre: Kristian Stub Precht, Anna Murmann Olesen, Maria Madsen og Marie Laursen til diplomoverrækkelse

Akademiet for talentfulde unge

Horsens Gymnasium vil gerne pege retninger ud for vores elever.

Nogle har en nysgerrighed, der rækker endnu længere end dagligdagens mange udfordringer. I to år har Kristian Precht , Anna Murmann , Marie Hagbart Laursen og  Maria Neergaard Madsen deltaget på Akademiet for talentfulde Unge, der har base på Viby Gymnasium i Aarhus.De fire har netop afsluttet deres talentforløb ved en stor diplomoverrækkelse. På ATU har de ca. en gang om måneden været sammen med gymnasieelever fra hele regionen. Der var deltagere fra Silkeborg i vest, – Randers i nord, og altså her fra områdets sydlige ende: Horsens Gymnasium.

180 elever blev udvalgt midt i 1.g.  De fire af vores dygtige elever skrev deres ansøgning for to år siden – og kom gennem nåleøjet.Siden har de oplevet skarp undervisning i økonomi, juraens forskellige perspektiver, lyttet til foredrag om klimaforandringernes konsekvenser , besøgt virksomheder, løst gåder, været på sommercamp sammen og deltaget i rollespil om ……….ALT MULIGT.

Som Kristian formulerer det:

Det har været nemt at blive grebet af. Især fordi alle deltagere på ATU virkelig brænder efter at lære noget, og fordi undervisningen har været virkelig udfordrende og på et højt niveau. Også sommercampen var fantastisk. Jeg har lært en masse nye mennesker at kende. Og vigtigst: Vi har fået en masse anderledes perspektiver, som vi har kunnet bruge til at blive klogere, også i det daglige og f.eks. i vores SRP-skrivning.

ATU kan betragtes som et parallelforløb til to år midt i gymnasietiden.

Lige nu har Horsens Gymnasium derfor også deltagere som er midtvejs. Fra nuværende 2.g har Andreas Ørnsvig, Asta Marie, Vincent og Andreas Studsgaard netop gennemført første år.

Og ude i klasserne sidder nogle  meget spændte ansøgere fra 1.g.  Om ganske kort tid får de at vide, om de er optaget og skal begynde her til foråret.

Læs mere her.