Biologiolympiade

Den Internationale Biologiolympiade (IBO) er en konkurrence i teoretisk biologi/bioteknologi og praktiske laboratorieøvelser for elever fra hele verden.

Den Internationale Biologiolympiade (IBO) er en konkurrence i teoretisk biologi og praktiske laboratorieøvelser for elever fra hele verden. Målgruppen er alle elever med interesse for biologi og bioteknologi. Deltagere må ikke må være fyldt 20 år den 1. juli det år finalen afholdes. De fire elever som repræsenterer Danmark ved den Internationale Biologi Olympiade udvælges ved den Danske Biologiolympiade. Den Danske Biologiolympiade består af skolerunden, semifinalen og finalen. Skolerunden er en skriftlig prøve i bl.a. fysiologi, evolution, genetik, økologi og biokemi. Skolerunden afholdes på de enkelte skoler.
De 30 elever, som klarer sig bedst i skolerunden deltager i semifinalen.
De 15 elever, som klarer sig bedst ved semifinalen, kvalificerer sig til finalen.
Inden finalen deltager de 15 elever i et par træningsrunder hvor de forventes at forberede sig indenfor udvalgte områder af biologien som ikke indgår i den daglige biologi/biotek-undervisning.

De fire vindere af finalen deltager i juli i yderligere træning og repræsenterer derefter Danmark ved den Internationale Biologiolympiade.

Læs mere om Biologiolympiade her