4. Erasmus plus

2017 – 2019: Erasmus Plus – projekt om den globale opvarmning og bæredygtighed

Se projektets hjemmeside her

I 2017 – 19 deltager Horsens Gymnasium igen i et 2-årigt EU-støttet projekt om bæredygtighed og klimaændringer. Dette projekt sker i samarbejde med Polen, Spanien og Tyskland.

Som I de tidligere projekter har alle skolens elever mulighed for at deltage. 18 af de deltagende elever skal med til møderne i de 3 deltagerlande, hvor de skal indlogeres privat og på den måde møde mange andre kulturer.

I november 2017 tog 6 elever og deres lærere til Opole i Polen. I marts samme år gik turen til Cádiz i Sydspanien, i efteråret 2018 fik Horsens Gymnasium besøg af 18 elever og 6 lærere fra de andre skoler, og projektet afsluttes i Verden i Tyskland i marts 2019. Kommunikationssproget er engelsk, en vores elever vil også få mulighed for at bruge tysk og spansk.

Vores sidste projekt: 2013 – 2015: Samarbejde med 7 andre lande i EU

Vi har tidligere arbejdet sammen med gymnasier fra Kroatien, Frankrig, Ungarn, Tyskland, Belgien, Italien, Spanien, Tyrkiet og Østrig.

Video fra 1 af møderne fra sidste projekt

 

  • fra Ghent i Belgien:

I oktober 2014 havde Horsens Gymnasium besøg af 25 elever og 10 lærere fra de 7 lande, hvilket fik gymnasiet til at summe af mange forskellige sprog.

Eleverne fik på den måde mulighed for at være værter for de udenlandske elever i 5 dage. Ud over det faglige arbejde, arrangerede eleverne en fælles bowling-aften og en afslutningsfest.