4. Erasmus plus

2017 – 2019: Erasmus Plus – projekt om den globale opvarmning og bæredygtighed

I skoleåret 2017 – 18 er Horsens Gymnasium igen med i et nyt 2-årigt EU-støttet projekt om bæredygtighed og klimaændringer. Det nye projekt sker i samarbejde med Polen, Spanien og Tyskland.

 

Som I de tidligere projekter har alle skolens elever mulighed for at deltage. 18 af de deltagende elever skal med til møderne i de 3 deltagerlande, hvor de skal indlogeres privat og på den måde møde mange andre kulturer.

I november 2017 tog 6 elever og deres lærere til Opole i Polen. I marts går turen til Cádiz i Sydspanien, i efteråret 2018 vil Horsens Gymnasium få besøg af 18 elever og 6 lærere fra de andre skoler, og projektet afsluttes i Verden i Tyskland. Kommunikationssproget er engelsk, men vores elever vil også få mulighed for at bruge tysk og spansk.

Vores sidste projekt: 2013 – 2015: Samarbejde med 7 andre lande i EU

Vi har tidligere arbejdet sammen med gymnasier fra Kroatien, Frankrig, Ungarn, Tyskland, Belgien, Italien, Spanien, Tyrkiet og Østrig.

Videoer fra 2 af møderne fra sidste projek

  • fra Cádiz i Spanien:

  • fra Ghent i Belgien:

I oktober 2014 havde Horsens Gymnasium besøg af 25 elever og 10 lærere fra de 7 lande, hvilket fik gymnasiet til at summe af mange forskellige sprog.

Eleverne fik på den måde mulighed for at være værter for de udenlandske elever i 5 dage. Ud over det faglige arbejde, arrangerede eleverne en fælles bowling-aften og en afslutningsfest.