5. Talentarbejde med fokus på sprog

Horsens Gymnasiums sproglige talentklasse.

Den sproglige talentklasse er for dig, der kan lide sprog og gerne vil snuse til de 4 sprog, vi udbyder på Horsens Gymnasium, nemlig engelsk, fransk, spansk og tysk. Vi vil samle sprogligt dygtige elever fra 9. klasse i hele Horsensområdet. I den sproglige talentklasse vil vi forsøge at give dig en fornemmelse af, hvordan det er at have sprog på gymnasiet.

1_1 1_2

 

 

 

 

 

 

 

· Forløbet kommer til at strække sig over ca. 20 timers undervisning

· Det koster ikke noget at deltage i den sproglige talentklasse. Gymnasiet betaler materialerne, stiller lokaler og lærerkræfter til rådighed.

· Du skal være indstillet på at møde hver gang og måske læse lidt fra gang til gang.

· Du og dine forældre skal have gennemtænkt beslutningen, inden du bliver tilmeldt, for du må afsætte den nødvendige tid til at deltage i talentklassen.

1_3 1_4

 

 

 

 

 

 

Hvordan kommer du med? Du skal selv tilmelde dig på safeticket på skolens forside. Her ’køber’ du en billet og udfylder ansøgningen med de nødvendige oplysninger. Din folkeskole skal således ikke stå for kontakten.

Lidt om de forskellige sprog:

ENGELSK:

1_5

 

 

Excuse me, would you pass me the salt, please?

Oplev engelsk på en anderledes måde. Vi udfordrer dig på det niveau, du allerede er og arbejder med engelsk i forskellige situationer. Vi skal se på forskellige måder at kommunikere på, forskellige typer af engelsk i den engelsksprogede verden og forskellige aspekter af verdenssproget engelsk.

FRANSK:

1_6

 

 

Bonjour, Madame. Comment ça va?

I fransk vil du få indblik i dagliglivet og kulturen i Frankrig og du vil blive bekendt med de vigtigste udtaleregler og lære nyttige gloser. Du vil også blive præsenteret for den fransktalende verden i Afrika, Amerika samt Asien.

Spansk:

1_7

 

 

¡Adiós y hasta mañana!

I spansk vil du lære udtale, elementær grammatik og vendinger, du kan bruge, hvis du skal til Spanien eller Latinamerika, og du vil høre lidt om kulturelle og samfundmæssige forhold i dele af den spansktalende verden.

TYSK:

1_8

 

 

Wer zuletzt lacht, stirbt wenigstens fröhlich!

Tysk Forskellene mellem dansk og tysk er ikke så store, for begge sprog er germanske sprog. Derfor er det specielt nemt for danskere at lære tysk. Vi arbejder målrettet med sprogets fire færdigheder: Sprechen, Hören, Lesen und Schreiben. Vi benytter tekster, lytteøvelser, billeder, rollespil, grammatikøvelser,