Kunst & Musik

Læs mere om de udbudte kunstneriske studieretninger ved at klikke på dropdown menuen herunder.

Musik, kultur og performance

I musik spiller vi sammen i større og mindre grupper, vi synger enstemmige og flerstemmige sange, og vi arbejder med musikteori, analyse og pop/rock-arrangement for rytmegruppe og kor. Du vil i undervisningen opleve musik, du kender og synes om i forvejen, og du vil blive udfordret og inspireret af musik, der er ny for dig.
Du bliver dygtig til at kommunikere med et publikum, analysere kunstneres værker samt læse og skrive musik på noder. Desuden udvikler du din egen musikalitet sammen med dine klassekammerater gennem både sang og sammenspil. Ud over undervisningen på gymnasiet tager vi på 1-3 dages ture ud af huset f.eks. til Hamborg og på en årlig hyttetur til Brandbjerg Højskole, hvor vi øver sange til forårskoncerten. På Horsens Gymnasium er der rig mulighed for at deltage i musicalen, synge i vokalensemblet “The Lunas” starte dit eget band, være med i MGP og spille til fællessamlinger og den årlige forårskoncert.

I engelsk vil du få større indsigt i de engelsktalende landes litteratur, kultur og samfundsforhold. Du vil arbejde med sproget både mundtligt og skriftligt i forbindelse med tekst, film og
digitale medier. Faget engelsk giver dig gode forudsætninger for at begå dig i en globaliseret verden, hvor det engelske sprog får større og større betydning.

Matematik er et fag, der både er teoretisk og anvendelsesorienteret med mange anvendelser inden for en række forskellige fag. Under arbejdet med faget vil du derfor lære at tænke både abstrakt og logisk. I matematikundervisningen vil du lære en række metoder til problemløsning, opstilling og anvendelse af
matematiske modeller til beskrivelse af verden, f.eks. ud fra indsamlede data. Du vil også få viden om fagets udvikling i samspil med den historiske, videnskabelige og kulturelle udvikling.

Hvis du vil vide mere…

Tjek vores årlige musical ud her
Tjek vores topseje kor ”Vokalensemblet The Lunas” ud her
Se billeder fra forårskoncerten her